Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου, Κέρκυρα
Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συμμετείχε με «Τα παραμύθια χωρίς σύνορα» στο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου στην Κέρκυρα, 1-6 Απριλίου 2011. Το Φεστιβάλ οργανώθηκε από την Culture Polis (Ελλάδα) με την σύμπραξη των Δήμων Santa Severina (Καλαβρία, Ιταλία), Crotone (Καλαβρία, Ιταλία) και Puerto Pueblas (Μούρθια, Ισπανία), στο πλαίσιο του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Πολιτισμός 2007-2013» «Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου — Πολιτιστική Συνάντηση Δύσης-Ανατολής»
Στόχος του Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου ήταν η προβολή της δημιουργικότητας σε ένα διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ ντόπιων και Μουσουλμάνων σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις /χώρες. Ιδιαίτερα σήμερα, που αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της νότιο-ανατολικής Μεσογείου, πέραν από την ενθάρρυνση για την αποφυγή συγκρούσεων, μια τέτοια πρωτοβουλία οδηγεί στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κοινωνιών μας και καθενός μας ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε Διεθνής Διάσκεψη στις 3 και 4 Απριλίου με θέμα: «Το ταξίδι από τον Οδυσσέα του Ομήρου στο Σεβάχ το Θαλασσινό», Παράλληλα πραγματοποιήθικαν μια σειρά εκδηλώσεων με έμφαση στην αραβική λογοτεχνία, φιλοσοφία, επιστήμη, τέχνη.

Το Σύμβολο του φεστιβάλ και ο χώρος ο οποίος «Τα παραμύθια χωρίς σύνορα» «ξεδίπλωσαν» την μαγία τους ήταν η Μαροκινή Σκηνή Haima η οποία στήθηκε στο μέσο της κεντρικής πλατείας της Κέρκυρας.

Η ομάδα των αφηγητών του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» που υποστήριξαν τις εκδηλώσεις ήταν :

Αφηγήσεις: Αντωνία Βέλλιου, Σύλβια Βενιζελέα, Γιώργος Ευγενικός, Ιφιγένεια Κακριδώνη, Μάνια Μαράτου,

Ομιλία: Γιώργος Ευγενικός.


Συνοπτική Περιγραφή Δραστηριοτήτων

· Αφηγήσεις / Παραμύθια του Αραβικού κόσμου

· Συναυλίες του Φεστιβάλ Αραβικού κόσμου

· Γωνιά Αραβικής Λογοτεχνίας

· Διεθνής Διαγωνισμός Αφηγημάτων

· Εκθεσιακή Γωνιά

· Προβολές Αραβικών ταινιών και βίντεο

· Αραβική και Ευρωπαϊκή τέχνη Χειροτεχνημάτων

· Αραβική και Κερκυραϊκή κουζίνα


----------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ: